Loading...
Sun Valley Shopping Center 2017-06-01T07:41:00-04:00

Project Description

Gallery

ABOUT

Modernizations included a completely renovated Grand Court, featuring comfortable new seating, lighting, landscaping and a full-service customer service desk.

Work at Sunvalley Shopping Center included the renovation of approximately 23,670 sf feet of existing mall space.  The multi-phased project includes numerous upgrades to the building and grounds along with more customer amenities.

As part of the multi-year renovation effort, the mall’s area is being expanded for eight (8) new food court tenants with 500+ available seats.  A variety of seating configurations includes tables, tech tables, settee seating and lounge seating zones.  Additional signage now identifies the food court to the interior of the mall, as well as an exterior sign at the food court entry.

Seating area finishes include a mixture of wood, glass, painted gypsum board and vinyl graphics, with new ceramic tile flooring.  Men’s, women’s and family toilet rooms were added with stainless steel finishes, and ceramic tile walls and floors.

A key element of the project, signage upgrades and wayfinding throughout has been improved, and now includes illuminated pylon entry signs at all six vehicular entries to further strengthen the experience and brand.

In an effort to create a more memorable arrival experience, exterior renovations included the use of processional markers, refreshed graphics, site furnishings, amenities and entry gateway elements.  All vehicular entry points have been modernized, with significant upgrades also made to landscaping and irrigation, site lighting, signage (including a large graphic panel on an existing parking deck along the main entry), and enhanced architectural finishes and features throughout the existing property.  Entry plazas have also been enlivened to create a consistent identity all around, with new site furnishings, planters, painted accent walls and portals.