Loading...
Wayne State University South Village Parking Structure 2017-06-01T07:41:01-04:00

Project Description

Gallery

ABOUT

A raised parapet at the northeast corner provides high visibility for WSU signage, announcing the presence of the University to the surrounding community.

The new South Village Parking Structure, part of Wayne State University’s South Village complex, features 7,000 sf of retail space at the first floor.  The precast structure is four bays wide, each with central aisle and parking to either side, and four levels high.  The two outer bays are level, allowing for a consistent horizontal appearance in all four building elevations.  The two inner bays are sloped to provide connection between levels and efficient traffic movement within the structure.

Prominent horizontal reveals and a rounded bullnose element extend around all sides of the structure and reflect similar detailing in the adjacent apartment building.   Special aggregate and pigments were utilized in casting the exterior panels and exposed in the finishing process, resulting in surfaces of great uniformity, with richness of color and texture.

Curved roof elements at the stair/elevator towers are derived from a similar roof motif on the apartment building.  A raised parapet at the northeast corner provides high visibility for WSU signage.